CENTRE FOR SPORTS & EDUCATION – CSE


VOOR JONGE MENSEN MET AMBITIES EN TALENT

Wie een professionele topsporter wil worden is bij het Centre for Sports & Education (CSE) aan het enige juiste adres. Het CSE is voor jonge mensen met ambitie en talent die hun sportieve ambities willen waarmaken, naast een opleiding basisonderwijs, voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs.

Het Centre for Sports & Education biedt jonge sporters de kans hun talenten optimaal te ontwikkelen en daarbij een opleiding te volgen op hun eigen niveau. Zij kunnen zich volledig concentreren op hun sport, terwijl ze tegelijkertijd werken aan hun lessen. Daarbij worden ze deskundig en intensief begeleid. Niet alleen op sportief, maar ook op persoonlijk gebied.

Werkwijze

De leertrajecten van het CSE kennen drie domeinen die samen een goede, brede basis vormen voor de toekomst.

Het sporttechnische domein

In dit domein wordt rekening gehouden met de motorische, psychische en sociale ontwikkeling van de sporter. De ontwikkeling van de individuele atleet staat centraal en de coach speelt een belangrijke rol.

Het sport ondersteunende domein

Dit domein verbindt het sportprogramma, het onderwijs en de persoonlijke levenssfeer van de sporter, zodat zijn of haar sporttalent verder wordt ontwikkeld. Daarbij komen allerlei belangrijke zaken voor sporters aan bod, zoals goede voeding, focussen, organiseren, zelfkennis, presteren en het team. Bij deze lessen gaat het vooral om de bewustwording dat een gezonde levensstijl en de juiste instelling belangrijk zijn om uiteindelijk de top te bereiken.

Het onderwijsdomein

Het onderwijsdomein bestaat uit onderwijstrajecten op maat, op ieder zijn eigen niveau binnen het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Hierop is het hbo een logisch vervolg, zodat studenten ook na hun sportcarrière een eigen plaats in de samenleving kunnen innemen.

Profilering

Op het CSE kun je opleidingen volgen om professioneel sporter te worden en daarmee is het CSE uniek in Nederland. Leerlingen krijgen alle ruimte om hun talenten te ontwikkelen. Sport is op het CSE geen extraatje, maar juist het belangrijkste. Het Centre for Sports & Education werkt nauw samen met de verschillende sportbonden, het NOC*NSF, wetenschappers en deskundigen uit de sport.

Om toegelaten te worden tot het CSE vindt een selectietraining en een intakegesprek plaats. Het betreffende trainersteam oordeelt daarbij over de toelating.

Momenteel biedt het CSE de volgende sporten: (vrouwen)voetbal, basketbal, volleybal, wielrennen, atletiek, hockey, tennis, tafeltennis, sportacrobatiek, hippische sport, turnen heren, golf, zwemmen, squash, judo, rugby en waterpolo. Het gaat daarbij nadrukkelijk om talentvolle sporters die naar een topniveau groeien. Daarbij is ook volop aandacht voor de toekomst. Want voor sporters volgt er na de sportcarrière vroeg of laat een maatschappelijke loopbaan.

Belangrijk in de leertrajecten zijn: bewustwording, ontwikkeling, leren kiezen en het leggen en onderhouden van relaties met anderen. Het CSE helpt sporters bij het ontdekken en ontplooien van hun sporttalenten. Het Centre for Sports & Education heeft één doel: het leveren van topprestaties door het beste uit leerlingen te halen!

image
Niveaus

mbo
voortgezet onderwijs
vwo
havo
vmbo
basisonderwijs groep 7 en 8

Informatiemiddag

Woensdag 8 november 2017
15.30 uur

Open huis

Woensdag 24 januari 2018
18.00- 21.00 uur

Adresgegevens

Centre for Sports & Education
Boerendanserdijk 2A
8024 AH Zwolle
Postbus 1
8000 AA Zwolle
Tel. 088 850 87 36
E-mail: info@cse-zwolle.nl

Online

W www.cse-zwolle.nl

T @Zwolle_CSE

F CentreForSportsEducation